AnElisa neemt afscheid

Onze ‘voorvrouw’, AnElisa Albers, heeft besloten afscheid te nemen van de gemeenschap voor een ecologische woonwijk in/rondom Brummen. Lees hieronder haar afscheidsbrief….

2 januari 2022

Beste deelnemers aan het project ecodorp Brummen.
Misschien is het al wat uitgelekt, vandaar mijn mail. Zondag 2 januari 2022 heb ik de mededeling gedaan dat ik me terugtrek uit dit project. Voor iedereen een verrassing eerlijk gezegd, ook omdat ik de kartrekker was tot nu toe. Er is dus geen onenigheid geweest!
Voor mij een helder zien, waar ik wel en waar ik niet in verder kan. Visie en missie komen overeen, die heb ik natuurlijk ook altijd als uitgangspunt genomen in ons project. Wat voor mij niet klopt: De plek, dure gemeentegrond, projectontwikkelaars. Het oude denken in bankleningen en grote schulden; moeten voldoen aan zoveel eisen en vergunningen. Daar zo ongelooflijk veel energie in moeten steken! Zelfs als er een heel ander stuk grond gekocht zou kunnen worden, is dat niet hoe ik het kan en wil. Komt daar bij, dat er maar een klein groepje min of meer actief voor ging! De rest wacht af, doet natuurlijk een eigen ontwikkelingsproces of / en heeft een volle baan, een druk leven! Het is geen verwijt, maar daar valt ook niet echt verder mee te komen…. klopt ook niet!
Hoe zie ik het dan nu, om zelf verder mee te gaan? Vanuit het verlangen om een mooie plek op onze prachtige planeet, met de natuur en mensen verbonden, te creëren wil ik me zeker verder inzetten. Maar dan Nu. Hier. Vanuit een diep vertrouwen dat we met zeer velen de transformatie aan het maken zijn. En ik weet dus niet hoe dat moet. Vertrouw op mijn innerlijke leiding.
In een tuin meewerken, me bekwamen in voedsel verbouwen, bewaren. En soms helpen meebouwen aan iets, of iemand een hart onder de riem steken. Een cursus hier en daar. Leven, hoe ik wil leven! In verbinding. Buiten, samen. Moeiteloos en met vreugde. Mezelf laten zien, delen wat er in me leeft, bij de ander zijn, soms. En met anderen uitzoeken hoe… wat…. waar… Zielsverwanten ontmoeten en samen dromen! Dansen. Want voor je zien, hoe en waar je woont, met wie, is met anderen samen een krachtig scheppend principe. Een plek aangewezen krijgen, daar mogen leven, bouwen, hoeder van zijn… Met anderen. Ik vertrouw erop dat wat gebeurt goed is.
‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen’ zegt deze Pippie. Tja, zo dus.
De kerngroep gaat door, gelukkig. Zij gaan zich beraden over hoe verder. Jullie krijgen binnenkort bericht van ze.
Dank jullie allen voor jullie inspiratie, mee willen doen, steun en Zijn wie je bent.🙏 Blijf geloven in je droom,💫 Het ga je goed, we ontmoeten elkaar vast weer! Veel heil en zegen op je pad,🙌
Liefs🌹 An Elisa Albers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.